top of page
240226 postelein crop boven_edited.jpg
Postelein

​post-e-lein (de;m)
1. Iets dat groeit wanneer het de nodige ruimte en zon krijgt
2. De nieuwe naam voor een kleinschalig woonproject van Het Eepos in samenwerking met LeefGoed


In een samenwerkingsverband met woonmaatschappij LeefGoed krijgen 5 cliënten de kans om hun intrek te nemen in hun eigen appartement. We doopten het project “Postelein”. 
 
De bewoners hebben nood aan een uitgebreide, maar niet continue geen voltijdse ondersteuning en worden gestimuleerd tot een zo zelfstandig mogelijk leven. Op weekdagen is er ’s avonds begeleiding aanwezig en in het weekend enkel op zaterdag.

De begeleiding van Huis De Post zorgt samen ook voor de cliënten van Postelein.

Kortom, met Huis De Post en Postelein bieden wij een warme thuis in de stad waar elke cliënt zichzelf kan zijn, zich veilig voelt en kan groeien. Wij organiseren ons rond hen en streven samen met hun netwerk naar een kwalitatief, volwaardig en gelukkig leven. 

Ik heb een vraag over een verblijf in Postelein

Contacteer Nele Nevelsteen

Tel. 014 56 79 00 of via mail nele.nevelsteen@het-eepos.be

Nele Nevelsteen

 • Kan ik deelnemen aan de activiteiten in Dagcentrum Geel?
  Heb je een persoonsvolgend budget of is er een vermoeden van handicap, dan gaan we samen in gesprek om na te gaan of we een aanbod kunnen doen dat aan jouw noden en wensen voldoet.
 • Is er in Dagcentrum Geel een plekje vrij voor mij?
  Mail Nele Nevelsteen nele.nevelsteen@het-eepos.be of bel ons even voor een gesprek. We gaan graag samen met je op zoek naar het juiste antwoord voor jouw noden en wensen. Het Eepos is bovendien lid van ArTuSa, een samenwerkingsverband van 11 voorzieningen voor mensen met een beperking. Binnen ArTuSa zoeken we als partners samen naar de ondersteuning die jij nodig hebt. Dus ook wanneer we bij Het Eepos even geen open plaats hebben in Dagcentrum Geel of Dagcentrum Vogelzang, helpen we jou graag met je zorgvraag.
 • Hoeveel kost het om gebruik te maken van de dienstverlening van Dagcentrum Geel?
  De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal dagen per week dat je naar het dagcentrum wil komen, je zorgzwaarte, de keuze die je maakt i.v.m. de dagelijkse verplaatsing van en naar het dagcentrum, en de keuze je maakt i.v.m. de maaltijd ‘s middags. Een deel van de kosten, met name de ondersteuningskosten, kunnen worden betaald met je persoonsvolgend budget (PVB) of kunnen worden gesubsidieerd via onze erkenning RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp). Een aantal materiële of persoonlijke kosten, zoals de infrastructuur, de maaltijden en de uitstappen worden forfaitair of volgens verbruik aangerekend. Klik hier voor meer info rond de aanrekening van kosten in het dagcentrum.
 • Ik wil graag mijn steentje bijdragen als vrijwilliger
  Wij doen heel wat activiteiten in Dagcentrum Geel: we werken in de tuin, zwemmen en koken, naaien en bakken. Hier kunnen we altijd extra ondersteuning voor gebruiken! Ook hulp tijdens het middageten is welkom. Ondersteunen bij taken zoals het verdelen van de maaltijden en afruimen of de afwasmachine inladen, het samen in de tuin werken of uitstappen doen. Binnenkort openen we een nieuwe winkel, ook daar zoeken we vrijwilligers om samen met ons de winkel uit te baten. Spreekt het je aan om samen te werken met mensen met een beperking? Neem gerust contact met ons op. Je hulp is altijd welkom!
bottom of page