top of page
Dagcentrum Vogelzang.jpg

​Vogelzang 48, 2430 Laakdal

013 66 34 16

Dagcentrum Vogelzang

​In het landelijke Laakdal in een oase van groen ligt Dagcentrum Vogelzang.

Een warme, veilige omgeving en een begeleidingsstijl gebaseerd op gelijkwaardigheid staan centraal in onze werking. Een werking waar ruimte is voor zowel ateliers (keramiek, keuken, logistiek, tuin…) als belevingsgerichte activiteiten, sport, muziek, uitstapjes…EN het uitbaten van ’t Klein Geluk, ons koffiehuisje.

Cliënten en begeleiders nemen samen deel aan het leven in Dagcentrum Vogelzang, in dialoog met elkaar en het netwerk van cliënten.
Woorden als “met goesting”, “ondernemend”, “geborgen”, “veilig”, “ontdekkend”, “open”, “flexibel”, “toegankelijk”… kleuren de dagen en creëren een klimaat waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Met goesting: samen koken, eten, vieren, maar ook met goesting in het leven staan en alle kansen omarmen.

Ondernemend: in het “mini”, gaande van uitstapjes, initiatieven in het openstellen van gebouw en tuin tot “maxi” in de uitbouw van koffiebar ’t Klein Geluk en diverse samenwerkingsverbanden.

Geborgen en veilig: een omgeving die zowel op gebied van infrastructuur als op gebied van omgang met elkaar veilig aanvoelt.

Ontdekkend: oprechte interesse in elkaar, zoekend naar uitbreiding van activiteiten, voelsprietjes hebben voor de maatschappelijke ontwikkelingen, naar de toekomst, naar grenzen soms.

Open: met de letterlijke open deuren, openheid, open communicatie, open mind, open voor diversiteit.

Flexibel: in denken en doen, in organisatie en planning, inspelend op de noden van de dag en het individu.

Toegankelijk: in het uiteraard drempelloze gebouw, in contacten, in de overlegcultuur en organisatiestructuur.

​Ik heb een vraag over dagbesteding in Dagcentrum Vogelzang

Contacteer Katrien Lievens
Tel. 013 66 34 16 of via mail katrien.lievens@het-eepos.be

Katrien Lievens

 • Kan ik deelnemen aan de activiteiten in Dagcentrum Geel?
  Heb je een persoonsvolgend budget of is er een vermoeden van handicap, dan gaan we samen in gesprek om na te gaan of we een aanbod kunnen doen dat aan jouw noden en wensen voldoet.
 • Is er in Dagcentrum Geel een plekje vrij voor mij?
  Mail Nele Nevelsteen nele.nevelsteen@het-eepos.be of bel ons even voor een gesprek. We gaan graag samen met je op zoek naar het juiste antwoord voor jouw noden en wensen. Het Eepos is bovendien lid van ArTuSa, een samenwerkingsverband van 11 voorzieningen voor mensen met een beperking. Binnen ArTuSa zoeken we als partners samen naar de ondersteuning die jij nodig hebt. Dus ook wanneer we bij Het Eepos even geen open plaats hebben in Dagcentrum Geel of Dagcentrum Vogelzang, helpen we jou graag met je zorgvraag.
 • Hoeveel kost het om gebruik te maken van de dienstverlening van Dagcentrum Geel?
  De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal dagen per week dat je naar het dagcentrum wil komen, je zorgzwaarte, de keuze die je maakt i.v.m. de dagelijkse verplaatsing van en naar het dagcentrum, en de keuze je maakt i.v.m. de maaltijd ‘s middags. Een deel van de kosten, met name de ondersteuningskosten, kunnen worden betaald met je persoonsvolgend budget (PVB) of kunnen worden gesubsidieerd via onze erkenning RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp). Een aantal materiële of persoonlijke kosten, zoals de infrastructuur, de maaltijden en de uitstappen worden forfaitair of volgens verbruik aangerekend. Klik hier voor meer info rond de aanrekening van kosten in het dagcentrum.
 • Ik wil graag mijn steentje bijdragen als vrijwilliger
  Wij doen heel wat activiteiten in Dagcentrum Geel: we werken in de tuin, zwemmen en koken, naaien en bakken. Hier kunnen we altijd extra ondersteuning voor gebruiken! Ook hulp tijdens het middageten is welkom. Ondersteunen bij taken zoals het verdelen van de maaltijden en afruimen of de afwasmachine inladen, het samen in de tuin werken of uitstappen doen. Binnenkort openen we een nieuwe winkel, ook daar zoeken we vrijwilligers om samen met ons de winkel uit te baten. Spreekt het je aan om samen te werken met mensen met een beperking? Neem gerust contact met ons op. Je hulp is altijd welkom!
bottom of page