top of page
Geel (26)_edited_edited.jpg

​Kollegestraat 34, 2440 Geel

014 56 79 40

​Huis De Post

Een huis van liefde, midden in de stadsomgeving.
 
Op de grond van het oude postkantoor in het centrum van Geel verscheen in 2008 een modern, doch warm, rood huis. “Huis De Post” opende de deuren. 

De rode kleur van de gevel vertaalt zich ook naar binnen: rood van de liefde en vriendschap die er heerst, omarmd door stadsgenoten die openstaan voor de cliënten van ons huis. Vanuit die openheid wordt er vlot deelgenomen aan het stadsleven: marktbezoeken, winkels, horeca… en uiteraard ook af en toe “gewerkt” in de vorm van begeleid werk of dagbesteding. 

Ons huis is een “THUIS” en biedt ruimte voor fijn wonen in familiale sfeer met de nodige ondersteuning:  dagbesteding, huishouden, gezelligheid, meedraaien in, en genieten van het dagelijks  huiselijke leven . Het is leven met een 15-tal mensen samen.  We trachten zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen en noden van de cliënten, altijd met respect voor ieders privacy.  Een team van enthousiaste begeleiders draagt deze visie hoog in het vaandel en zet zich dag in dag uit in om dit doel te bereiken. 
 
Via onze tuin is er een vlotte verbinding met ons dagcentrum. En verbinden doen we: samen afstemmen hoe we vanuit de verschillende afdelingen en disciplines het leven van onze cliënten mee kunnen inkleuren. We staan naast hen en zijn vereerd om samen met hen dit mooie traject af te leggen.  Dit geldt zowel vanuit onze residentiële en mobiele begeleiding, dagbesteding  als door ons logistiek personeel waar we steeds op kunnen rekenen. 

De bewoners blinken uit in hun talenten en ieders talent wordt in de verf gezet in o.a. de talrijke hobby’s die uitgeoefend worden zoals bijvoorbeeld het zangkoor, verschillende sportdisciplines, de tekenschool….
Ook binnenshuis hebben we in onze dagdagelijkse werking een mooie waaier aan kwaliteiten die door onze cliënten benut worden. Zeker onze keuken is een verbindende factor waar met plezier en vooral samen een lekker potje wordt gekookt of iets lekkers wordt gebakken.

Net zoals onze cliënten worden ook hun familieleden en vrienden met open armen ontvangen.  In dialoog met dit netwerk kan de kwaliteit van de zorg er alleen maar op vooruit gaan. 

In een samenwerkingsverband met woonmaatschappij LeefGoed kregen 5 cliënten de kans hun intrek te nemen in mooie, nieuwe wooneenheden aan de rand van het centrum.  We doopten het project “Postelein”. Hier ondersteunen we de cliënten in hun zelfstandigheid, nauw verbonden en gedragen door begeleiding en cliënten van Huis De Post. 

Kortom, met Huis De Post en Postelein bieden wij een warme thuis in de stad waar elke cliënt zichzelf kan zijn, zich veilig voelt en kan groeien. Wij organiseren ons rond hen en streven samen met hun netwerk naar een kwalitatief, volwaardig en gelukkig leven. 
 

Ik heb een vraag over een verblijf in huis De Post

Contacteer Nele Nevelsteen

Tel. 014 56 79 00 of via mail nele.nevelsteen@het-eepos.be

Nele Nevelsteen

 • Kan ik deelnemen aan de activiteiten in Dagcentrum Geel?
  Heb je een persoonsvolgend budget of is er een vermoeden van handicap, dan gaan we samen in gesprek om na te gaan of we een aanbod kunnen doen dat aan jouw noden en wensen voldoet.
 • Is er in Dagcentrum Geel een plekje vrij voor mij?
  Mail Nele Nevelsteen nele.nevelsteen@het-eepos.be of bel ons even voor een gesprek. We gaan graag samen met je op zoek naar het juiste antwoord voor jouw noden en wensen. Het Eepos is bovendien lid van ArTuSa, een samenwerkingsverband van 11 voorzieningen voor mensen met een beperking. Binnen ArTuSa zoeken we als partners samen naar de ondersteuning die jij nodig hebt. Dus ook wanneer we bij Het Eepos even geen open plaats hebben in Dagcentrum Geel of Dagcentrum Vogelzang, helpen we jou graag met je zorgvraag.
 • Hoeveel kost het om gebruik te maken van de dienstverlening van Dagcentrum Geel?
  De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal dagen per week dat je naar het dagcentrum wil komen, je zorgzwaarte, de keuze die je maakt i.v.m. de dagelijkse verplaatsing van en naar het dagcentrum, en de keuze je maakt i.v.m. de maaltijd ‘s middags. Een deel van de kosten, met name de ondersteuningskosten, kunnen worden betaald met je persoonsvolgend budget (PVB) of kunnen worden gesubsidieerd via onze erkenning RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp). Een aantal materiële of persoonlijke kosten, zoals de infrastructuur, de maaltijden en de uitstappen worden forfaitair of volgens verbruik aangerekend. Klik hier voor meer info rond de aanrekening van kosten in het dagcentrum.
 • Ik wil graag mijn steentje bijdragen als vrijwilliger
  Wij doen heel wat activiteiten in Dagcentrum Geel: we werken in de tuin, zwemmen en koken, naaien en bakken. Hier kunnen we altijd extra ondersteuning voor gebruiken! Ook hulp tijdens het middageten is welkom. Ondersteunen bij taken zoals het verdelen van de maaltijden en afruimen of de afwasmachine inladen, het samen in de tuin werken of uitstappen doen. Binnenkort openen we een nieuwe winkel, ook daar zoeken we vrijwilligers om samen met ons de winkel uit te baten. Spreekt het je aan om samen te werken met mensen met een beperking? Neem gerust contact met ons op. Je hulp is altijd welkom!
bottom of page