top of page
Dagbesteding-DCGeel-gebouw.jpg

Nieuwstraat 27A, 2440  Geel

014 56 79 00

Dagcentrum Geel

Hartelijk welkom in ons dagcentrum in hartje Geel!
 

Hier creëren we een warme, gemoedelijke ontmoetingsplaats waar deelnemers en medewerkers samen op weg gaan, er ruimte is om te groeien en grenzen te verleggen. We streven naar een gestructureerd aanbod op maat in een veilige omgeving.


In onze ateliers (o.a. hout, textiel, crea, semi-industrieel werk) kunnen deelnemers hun talenten inzetten. De afgewerkte producten worden te koop aangeboden in onze eigen winkelruimte: “Twinkeltje”. Ons verkoopsteam staat wekelijks klaar om klanten te ontvangen! 


Met “Twinkeltje” en andere projecten hopen we een positieve bijdrage te leven aan de maatschappij en zetten we in op inclusie.


Naast dit arbeidsmatige aanbod wordt er ook belevingsgericht gewerkt in de leefgroepen. In deze prikkelarme omgevingen ligt de nadruk op rust, structuur, zorg en activiteiten op maat.


Hiernaast staan ook vorming, muziek, sport, bewegings- en ontspanningsactiviteiten op de planning.

 

We streven naar dialoog en samenwerking met het netwerk om samen te komen tot kwaliteitsvolle en warme zorg. 
 

 • Kan ik deelnemen aan de activiteiten in Dagcentrum Geel?
  Heb je een persoonsvolgend budget of is er een vermoeden van handicap, dan gaan we samen in gesprek om na te gaan of we een aanbod kunnen doen dat aan jouw noden en wensen voldoet.
 • Is er in Dagcentrum Geel een plekje vrij voor mij?
  Mail Nele Nevelsteen nele.nevelsteen@het-eepos.be of bel ons even voor een gesprek. We gaan graag samen met je op zoek naar het juiste antwoord voor jouw noden en wensen. Het Eepos is bovendien lid van ArTuSa, een samenwerkingsverband van 11 voorzieningen voor mensen met een beperking. Binnen ArTuSa zoeken we als partners samen naar de ondersteuning die jij nodig hebt. Dus ook wanneer we bij Het Eepos even geen open plaats hebben in Dagcentrum Geel of Dagcentrum Vogelzang, helpen we jou graag met je zorgvraag.
 • Hoeveel kost het om gebruik te maken van de dienstverlening van Dagcentrum Geel?
  De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal dagen per week dat je naar het dagcentrum wil komen, je zorgzwaarte, de keuze die je maakt i.v.m. de dagelijkse verplaatsing van en naar het dagcentrum, en de keuze je maakt i.v.m. de maaltijd ‘s middags. Een deel van de kosten, met name de ondersteuningskosten, kunnen worden betaald met je persoonsvolgend budget (PVB) of kunnen worden gesubsidieerd via onze erkenning RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp). Een aantal materiële of persoonlijke kosten, zoals de infrastructuur, de maaltijden en de uitstappen worden forfaitair of volgens verbruik aangerekend. Klik hier voor meer info rond de aanrekening van kosten in het dagcentrum.
 • Ik wil graag mijn steentje bijdragen als vrijwilliger
  Wij doen heel wat activiteiten in Dagcentrum Geel: we werken in de tuin, zwemmen en koken, naaien en bakken. Hier kunnen we altijd extra ondersteuning voor gebruiken! Ook hulp tijdens het middageten is welkom. Ondersteunen bij taken zoals het verdelen van de maaltijden en afruimen of de afwasmachine inladen, het samen in de tuin werken of uitstappen doen. Binnenkort openen we een nieuwe winkel, ook daar zoeken we vrijwilligers om samen met ons de winkel uit te baten. Spreekt het je aan om samen te werken met mensen met een beperking? Neem gerust contact met ons op. Je hulp is altijd welkom!

Ik heb een vraag over dagbesteding in Dagcentrum Geel

Contacteer Nele Nevelsteen
Tel. 014 56 79 00 of via mail nele.nevelsteen@het-eepos.be

Nele Nevelsteen

bottom of page